Kūdikių žaislai

Žaidimas su mažyliu gali atrodyti kaip įdomi pramoga - kratyti barškučius, girgždinti pliušinius gyvūnus ar stebėti kaip vaikas bando ridenti kamuolį. Tačiau tai yra sunkus darbas mažiesiems, o žaislai dažnai yra darbo atlikimo įrankis. Žaidimas padeda lavinti kūdikio socialinius, intelektualinius, kalbos ir problemų sprendimo įgūdžius.

kudikio zaislai

Žaislai ir žaidimai padeda jūsų vaikui išmokti įvaldyti motorinius įgūdžius ir išsiaiškinti, kaip veikia pasaulis. Pavyzdžiui, kai jis deda ant stovo žiedus, jūsų kūdikis tyrinėja jų formą ir tai, kas atsitinka, kai jie metami. Jis plėtoja rankų ir akių koordinaciją, taip pat mokosi atpažinti raštus ir spalvas, kaip viskas yra panašu ir skiriasi, ir erdvines sąvokas, tokias kaip „aukštyn“ ir „žemyn“.

kudikio zaislai

Norėdami iširsti malonų barškantį garsą, kūdikiai turi išmokti juos purtyti. Tam reikia valdyti ranką ir riešą. Aukštyn, žemyn, aukštyn, žemyn. Tai tas pats judesys, kuris vieną dieną bus naudojamas dėti taškus ant „i“ arba piešti prie molberto. Be to, tai apgalvotas, o ne nevalingas veiksmas, kurio pasekmė malonus garsas.

kudikio zaislai

Žaidimas ant grindų, kuris vienu metu įtraukia ir kūną, ir protą, yra daug svarbesnis fiziniam kūdikio vystymuisi, nei supuoklės, šokliukai ar gultukai. Bet koks minkštas patiesimas su keliais pasirinktais barškučiais ir kaladėlėmis tiks „pilvo laikui“, tačiau kūdikio treniruoklis idealiai tinka tada, kai kūdikis apverčiamas.Santykinai paprasto dizaino, treniruokliai neturi būti puošnūs ar ryškūs. Pakanka paprastos medinės arkos su keliais pakabinamais žaislais.

kudikio zaislai

Mokslininkai nustatė, kad muzikos patirtis vaikystėje iš tikrųjų gali paspartinti smegenų vystymąsi, ypač kalbos įsisavinimo ir skaitymo įgūdžių srityse. Be naudos vystymuisi, muzika mums tiesiog teikia džiaugsmo.

Tačiau svarbiausias žaidimo ingredientas yra ne žaislas, o jūs. Jūsų kūdikis mėgsta jūsų dėmesį, o žaisdamas jis siejasi su jumis ir kitais globėjais.

Leave a comment