Vaidmenų žaidimai

Maži vaikai mokosi žaisdami. Paprastai vaikai naudoja objektus apsimesti gyvūnu ar žmogumi, kartais objektai yra kiti dalykai, pavyzdžiui, vaikas naudoja medinę šaką, kad įkūnytų meškerę, arba jūsų vaikai staiga tampa virėju ir gamina jums gurmaniškus patiekalus iš žaislinio maisto.

Socialiniai ir emociniai įgūdžiai. Vaikai apsimesdami tuo kuo nėra išmoksta empatijos ir pasitikėjimo savimi. Žaisdami su kitais jie mokosi atsakomybės, problemų sprendimų ir kantrumo.

Kalbos įgūdžiai. Stebėdami žaidžiančius vaikus galite atpažinti save jų žaidimuose, kalboje ir veiksmuose. Žaisdami ir mėgdžiodami vaikai mokosi naujų žodžių.

Mąstymo įgūdžiai. Apima problemų sprendimą, žaisdami vaikai susiduria su sunkumais, tokiais kaip, du vaikai norintys vaidinti tuos pačius herojus ar ieškodami tinkamo ingrediento savo patiekalui. Taip jie vysto kongnityvinį mąstymą, kuris vėliau pravers kasdieniame gyvenime.

Įvairūs žaislai skatina vaizduotę, nuo žaislinio maisto mažiems šefams iki vaidmenų žaidimų, tokių kaip plovyklos, servisai, grožio salonai ir t.t. Vaikai mėgsta vaidinti gydytojus, policininkus, gaisrininkus. Mergaitės mėgsta rūpintis lėlėmis ar minkštais žaislais, vežioti juos vežimėliu ar paguldyti į lovytę.

 

Leave a comment